Rencension NIlla NIelsen HIGHER GROUND *******

Jag vill göra er uppmärksam på Nilla Nielsens nya album
Higher Ground. Den tredje i raden av hennes fysiska cd skivor man får i sin hand och den fjärde om man räknar hennes download cd ”Just Dance”
Jag har lyssnat på Higher Ground ett antal gånger och för varje gång växer plattan. ”Nilla du har gjort ett underbart bra jobb med denna platta.” Med Higher Ground har Nilla bevisat att hon är tillbaka igen med full kraft. Hos Nilla kommer alltid finns glädje till musik.
Jag tycker Higher Ground är helt otroligt bra. Med hjälp av musik och text samt små effekter målar Nilla upp ett spännnande musiklandskap.

Det är svårt att välja ut någon speciell låt men de två starkaste förutom titelspåret Higher Ground är I don’t know how to fall in love any more och Snowleopard. I Snowleopard förstärker Nillla stämning men ett litet marakaLknade instrument, en låt som förövrigt som så mycket annat är hämta ur Nillas eget liv. Sista låten ”! don´t know Who to fall in love any more”, en låt skriver direkt från Nillas hjärta är en verklig favorit för mig.

Hela Higher Ground är som att öppna en hemlig dagbok. Bit för bit läggs ett pussel, ett vackert pussel fullt av känslor, glädje, sorg, värme! Nilla tar upp ämnen som berör djur, natur och vårt sätt att leva, men delar även med sig av sitt privatliv.
Det gör du lysande Nilla!
Man skulle nog kunna sätt vilket musikinstrument som helst i Nillas händer och hon behärska det på ett beundransvärds sätt. Jag hoppas att alla ni köper denna skiva och tar den till era hjärta. Det är den värd.

Det här inlägget postades i Musik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s