JA TILL IPRED

JA TILL IPRED, varför ska inte låtskrivare få betala för det dom gör?

Bara för att folk vill allt gratis.  fick en inbjundan av Py Bäckman till denna grupp på facebook.

Jag anser det självklart att att låtskrivare ect ska ha betala för sin verk.   Hade du vilja jobba gratis utan få något betalt ?Jag tyckte på för ett tag sedan ganska bra tag sedan gjord en bra jämförelse  om gå på resturang  o sedan inte betala för sig o åter komma gång på gång.  det är vad tex folk på  ilaga  nedladdningssiter.  Varför ska plöstligt något som någon  lagt ned arbete på vars mans egendom?

Det bästa sätta att visa man stöder låterskrivare o  musiker borde väl ändå var att köpa deras verk.

Kallade gestop metoder som i vissa bloggar på nätet tycker jag är gå för långt.

Men jämför med resturang tycker jag är bra.
”Varför skulle kulturen musiker bara ge upp för att det svårt att fånga en tjuv citat är fråm interjuv med Eva Dahlgren anggående fildelning
Till de som inte tycker den illaga nedladda är fel säger jag bara skulle ni vilja någon tar  tex er  texter ect använder dem grattis utan er veteskap. Och ni får ett dugg betala och de använder texter eller er bilder som det vore sina egen? Tänk efter man behöver bara gå till sig själv, tror det flesta skulle svara nej på frågan.

Att ha rätten till sitt eget verk tycker är allas rätthet. Kan tillägga att cd skivan håller på försvinna iblandannat pga den illaga nedkadding.
# Jag klistra nedladding som sker på nätet och även att mobil operatör erbjuder  kunder med abonnemang där det ingår att ladda ned  en del låtar.

Läsa mer här och här

Läs även andra åsikter om IPred.
Aftonbladet

skaps åsikter om Ipred

mer om Skap

upphovrätten

Det här inlägget postades i Musik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till JA TILL IPRED

 1. ullen skriver:

  Jag förstår inte de som är så negativa mot fildelning något aldrig igentlig mening vart tillåtet o det blir mer tillåt bara för att flera gör det.

 2. ullen skriver:

  Peter tycker nog det är mer självmål, sämsta tänkbara reklam att ladda ned artists musik gratis från några sorts tjuvar som lägger upp någon annans verk som de inte äger rättigheter totalt bort nej det tror jag inte.
  Och för egen del har jag bara laglig musik hemma kommer fortsätt med det.
  Det är och förblir skamlöst i mina ögon att ladda ned musiken utan betala för den. Det skadar mer en vad det gör nytta det är min åsikt.

 3. Peter Ingestad skriver:

  Detdär artistupproret var ju sämsta tänkbara reklam, vilket självmål! Nu bojkottar vi dom allihop, vi laddar inte ens NER dom, ingen fildelning här! och så får de som de vill och snart nog existerar de inte ens en gång, totalt borta.

  :oD

  *skamlöst bubblande skadeglädje*

 4. ullen skriver:

  Tror inte det skulle nog win Win Situation för Alla.
  Inte då man lagt ned hur mkt jobb som helt på sina alster.
  ja hon kanske tjänta mkt pengar men också jobbat en heldel för det.
  Inga rapport men ett sunt förnuft att inte ladda ned musik utan att betala för sig. Du donsan skulle säkert inte vilja något tar ditt verk gör vad det ville med det. Det vet jag ingen skulle vilja. Det blir ju praktiken att de lika gärna skulle kunna jobba gratis för de har bara en massa konstander /utgifter för sin skivor. Helt klart säljer Artister mindre skivor pga av blandannat den Illagala fildelningen som på går på nätet-
  Du tycker ser missförstånd att säljer mindre skivor.
  ATT tror att man ska kunna ladda upp musik Illagat ppå nätet och dela med sig andra utan att artisten får ett öre för det det Tycker Jag är Stort Missförstånd som har på gått i tio år.
  Råtten till musiken kommer alltid i min ögon tillhör dem som gjort den eller deras bolag och inte vara ALLA egendom att göra som man vill med.

 5. Donsan skriver:

  Det är en utbred MISSFÖRSTÅND att artister eller andra upphovsmän jobbar gratis eller lider ekonomisk pga den ”illegala fildelningen”

  Trots 10 år av ”illegal fildelning” finns det INGA rapporter eller forskningsresultat som kan STÖDJA den uppfattningen

  Allra minst Eva Dahlgren – med en årsinkomst av 1,5 MILJONER kroner och ett MYCKET privilegierat liv har anledning att gnälla.

  Om den ”illegala fildelningen” som sker utan ekonomis vinning skulle släppas fri – skulle det betyda en WIN WIN situation för ALLA

 6. ullen skriver:

  Musikindustri vet mer om musik o vad som gäller lagit sett än vad polisen vet. har inte sagt resturangägare ska utreda brottet det är din tolkning. visst kan så förkomma med oskyldig blir straffade för något det inte gjort o vad säger att det inte kan ske i Sverige även polisen granskar?
  ja vet mkt väl att ett ipnummer ej med säkerhet knyta till en person men då fårr man väl se vilka som vid den aktuella tid använd den dator. Nedmontera rättssäkerheten vet i sjutton om det gör med den lagen tycker att fra lagen är snäppet mkt värre. och totalt o skylda drabbs att betala det för kommer redan här med sk bluff faktuerna och ska upphovsmännen skita i att använd nätet för distrubtion av sin musik bara för att för all gratis nedladding eller finna sig i att det inte får betalat för sitt jobb o inte kunna försörja sig? Säger bara att det redan förekommer att helt oskyldig blir bestraffade att betala för någonting det ej gjort elller köpt säger inte att det ens ok men det förekommer.
  och vad säger att det kommer att bli som Danmark? och vad ger folk laglig rätt att lägga upp musik som inte tillhör dem ? och vem ska l kolla upp vem som använder vilket ipnummer under aktuelle tid ja det är upp till dem som skriver lagen, om om du inte köpt enda skiva så tråkigt för dig.
  Du tillhör dem som tycker det ok at äta av upphovsmans alster utan att betala för sig.
  Jag tycker att vem arrtist än ska ha betalt för sina alster och sådan internet som bara laddar hem all sin musik gratis bord stopps o betala på någotvis. Sedan tror jag inte verken Danmark eller Stor Britaniens lagar rikt går jämför med Sverige men det är mitt privat tyckande.

 7. ricky skriver:

  ”Eftersom det gäller musikindustri”? Vad spelar det för roll?

  Om nån smiter från restaurangen utan att betala, som du tar som exempel, då ska restaurangägaren utreda brottet eftersom h*n är bäst lämpad för ärendet?

  Dessutom har vi sett i t.ex. Danmark, Storbritannien och Finland att ”industrin” skickar kravbrev till människor, ibland totalt oskyldiga, utan inblandning av domstol.

  Och, ett IP-nummer kan inte alltid knytas till en specifik person. Min granne har ett oskyddat trådlöst nätverk, och jag kan bara tänka mig hur många kravbrev han kommer att få.

  Personligen tycker jag inte fildelningen är det viktiga med IPRED, det är att man nedmonterar rättssäkerheten.

  Du är uppenbarligen av en annan åsikt.

 8. ullen skriver:

  kanske nödvändigtvis inte eftersom det gäller musikindustri och att det ändå behöver vända sig domstol för att ut ipnummert som ladda ned från ilaga site eller visst kanske någon speciall utbilda polis. tyclker nog att de som kanske äe mest lämpande för ärent skulle granska just det ärendet tilsamman med tex polisen ect.

 9. ricky skriver:

  ”Att någon måste granska är väl klart”.
  Javisst, det är självklart. Och i Sverige ska denna ”någon” vara polisen.

 10. ullen skriver:

  klart de ska ha betalat det hade också vilja om du hade slit men en skiva under kanske två års tid. ddet finns faktiskt itunes där man kan betala för de låtat man ladddar ned. Att någon måste granska är väl klart. och att de ska få kunna för reda på vem för se kunna kräva vederbörande på pengar. det är nog mer befogenheter än så polisen har. Allt är väl av privat intresse på ett eller annat sätt. Alla ska väl få betalat för sitt jobb. det ska väl inte var ok att bara för att man jobbar med konstnrliga yrken jobba gratis heller? Ett altnernativ att gör betala siter eller avtal med skivbolag ect om försäljning av deras verk. Tycker nog inte det är vsvårare än man går ut på resturang och betalar för sig på ett eller annat sätt.

 11. ricky skriver:

  Du måste ha missförstått mig.
  Det var en allvarligt menad fråga om du tyckte det var ok att ge privata intressen samma befogenheter som polisen?

 12. ullen skriver:

  till dig men den spydig ommentar om lek polis ect.
  artister värld sina pengar skulle du själv vilja någon tog flera hela verker som en och samma upphovsman tex ditt verk ?
  än så läng finns inte lagen. och hur den ska utformas har också diskuteras. Men att säga att allt som finns på nätet är fritt att använd som man vill är enligt min åsikt helt.
  och spydigheter godkänns ej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s