GI

Glykemiskt index (GI)

GI är ett mått på hur snabbt blodet näringen tas upp i blodet.
Mått ut vecklades ursprunligen på 1980 talet som en hjälp för diabeter. Detta för att håll sitt blodsocker jämn invå under dagen och att undvika sk blodsocker fall.
Ju snabbar blod tar uppnäring ju högre blir dina blodsocker sväning ju snabbare dalar blodsocker och du blir sugen på mat.
Referensväder för GI är 100 allt över hundra GI är snabbkolhydrater och under 100 långasamma grovt räknat

Det är kolhydraterna som ombildas till blodsocker .
JU gröv födda du stoppar i dej ju bättre dvs fullkorn pasta i stället för vår vanliga vita pasta.
Grovt bröd istället för vitt bröd.

Det här inlägget postades i Socker. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s